دات نت نیوک
پنجشنبه ، 26 مرداد 1396  |  ثبت‌نام  |  ورود

همه چیز در مورد دمپخت‌گوشتی کهگیلویه و بویراحمدی‌ها

   همه چیز در مورد دمپخت‌گوشتی کهگیلویه و بویراحمدی‌ها
معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اضافه کرد: این غذا با برنج شهری(بومی بویراحمد) یا برنج چمپا، عدس و گوشت گوسفندی تهیه می‌شود. البته گاه همراه با عدس از ماش یا لو...

دمپخت گوشتی یکی از غذاهایی است که جایگاه ویژه‌ای در سبد غذایی کهگیلویه و بویراحمدی‌ها دارد.
به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد، مسعود شفیعی، معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد امروز، ۲۱ اسفندماه اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد در کنار تمام جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، دارای غذاهای محلی فراوانی است. هر کدام از شهرها و روستاهای این استان نیز به فراخور محیط طبیعی خویش، غذاهایی محلی ویژۀ منطقه خود را دارا هستند.
وی افزود: گاه نیز غذایی تحت عنوان یک نام در همه جای استان طبخ می‌شود اما می‌توان شاهد تفاوت‌های چشمگیری در نحوۀ پخت آنها شد. دمپخت یکی از این غذاها است که به شیوه‌های مختلفی در همه جای استان طبخ می‌شود.
طرز تهیه دمپخت‌گوشتی
معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اضافه کرد: این غذا با برنج شهری(بومی بویراحمد) یا برنج چمپا، عدس و گوشت گوسفندی تهیه می‌شود. البته گاه همراه با عدس از ماش یا لوبیا پلویی هم استفاده می‌کنند. طرز تهیه این غذا به این شکل است که در ابتدا گوشت را کمی تفت داده و سپس با آب می‌پزند. بعد از پخت گوشت حبوبات را به آن می‌افزایند. حبوبات می‌بایست یک سوم میزان برنج استفاده شده باشد. بعد از پختن مواد، برنج را که قبلا در آب داغ خیسانده شده بود به همراه کمی نمک به آن اضافه کرده تا به صورت کته‌ای آماده شود. در تهیه این پلو از هیچ‌گونه ادویه‌ای استفاده نمی‌شود.
ثبت این غذا می‌تواند بخشی از هویت فرهنگی استان شود
شفیعی تصریح کرد: دمپخت گوشتی نیز به عنوان غذایی محلی و ویژه این دیار یکی از غذاهایی است که امروزه با گسترش رستوران‌ها و فست فودها کمتر در میان نسل جوان طرفدار دارد. با توجه به اینکه کهگیلویه و بویراحمد یکی از شهرهای نمونه گردشگری در ایران است و همه ساله گردشگران داخلی و خارجی فراوانی راهی این شهر می‌شوند، ثبت این غذا به عنوان یکی از غذاهای محلی استان می‌تواند بخشی از هویت فرهنگی این منطقه شود. همچنین ارائۀ آن در رستوران‌ها و برای گردشگران داخلی و خارجی علاقمند به گردشگری خوراک، می ‌تواند باعث کسب درآمد از سویی و از دیگر سو معرفی غذاهای محلی این شهر شود.
ارزش‌هاي شاخص يا منحصر به فرد
وی عنوان کرد: دمپخت گوشتی در این استان به شیوه و با طعمی تهیه می‌شود که شبیه هیچ کدام از دمپخت‌هایی که در همۀ نقاط ایران طبخ می‌شود، نیست. استفاده از برنج شهری و گوشت یکی از ویژگی‌های بارز آن است. از سوی دیگر در تهیه این دمپخت از هیچ‌گونه ادویه یا پیاز داغی استفاده نمی‌شود. با این حال ظاهر و طعم آن با سایر دمپخت‌ها کاملا متفاوت است. همۀ این موارد از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد این غذا به شمار می‌رود.
غذاهای محلی کم کم به فراموشی سپرده می‌شوند
معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: دمپخت گوشتی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین غذاهای محلی کهگیلویه و بویراحمد، از سالیان بسیار دور تهیه می‌شده و در حال حاضر از غذاهای پرطرفدار در میان مردم بومی و غیربومی است. امروزه با گسترش رستوران‌ها، غذای فرنگی و فست‌فودها، غذاهای محلی کم کم به فراموشی سپرده می‌شوند.
کسب مقام برتر در شیراز
شفیعی با اشاره به اینکه دمپخت گوشتی تاکنون در جشنواره‌های زیاده به نمایش گذاشته شده، افزود: سال گذشته این غذا در جشنواره طبخ غذاهای محلی در شیراز مقام برتر را کسب کرده است.
ثبت ملی دمپخت‌گوشتی استان
وی از ثبت ملی این غذا طی بهار سال آینده خبر داد و بیان کرد: از سویی ثبت آن در فهرست ناملموس میراث فرهنگی می‌تواند باعث معرفی و حفظ این غذا شده و حتی ارائۀ آن به عنوان غذایی محلی در رستوران‌های این شهر توریستی می‌تواند باعث جذب گردشگران علاقمند به خوراک‌های بومی شود، ضمن اینکه این چهارمین غذا از کهگیلویه و بویراحمد است که ثبت ملی می شود.
معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: دمپخت گوشتی در محافل خانوادگی و گاه در میهمانی‌های این استان استفاده می‌شود. 
امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.